Opinnot

Tänne koitan ehtiä kirjoittelemaan opinnoissa tulevia mielenkiintoisia asioita tulevan vuoden aikana. Alkanut kevät on ollut mielenkiintoista Estenomin ylemmän AMK opintojen parissa. Ryhmässämme on melkein 30 opiskelijaa ympäri Suomen. Opintojen laajuus on 90 op ja niihin on opinto-oikeutta 1,5-2,5 vuotta. Itse olen suunnitellut vieväni opinnot maaliin 1,5 vuodessa. Katsotaan miten aikataulusuunnitelma pitää. Lähipäiviä kuukaudessa on noin 3 ja muuten uurastetaan kotona ryhmätöitä netin välityksellä.

Ylempi AMK tutkinto on muuten varsin uusi alallamme. Viime vuoden 2018 alussa aloitti ensimmäinen ryhmä ja meidän oma on toinen laatuaan Suomessa, sijoittuen korkeimmaksi tutkinnoksi, jota alallamme tällä hetkellä saa.

Tämän kevään aikana ollaan pakollisten ydinosaamisten opinnoissa syvennytty kosmetiikka-alan lainsäädäntöön ja sen merkitykseen kosmetiikan valmistuksessa ja maahantuonnissa. Kestävä kehitys koko kosmetiikan valmistus- ja käyttäjäketjussa sekä liiketoiminnallisena kilpailukeinona ja markkinoinnin välineenä on yksi teema. Tulevaisuus ja kansainvälisyys sekä raaka-aineosaaminen ovat myös käsittelyssä, joten uutta ajateltavaa riittää. Ala on niin mielenkiintoinen ja jatkuvasti muuttuva. Se juuri tekeekin tästä antoisaa.

Ja mitä tästä kaikesta sitten syntyy. Jaa-a sitä en osaa sanoa, mutta ainakin paljon uusia ajatuksia 🙂

Tässä linkki Laurean kouluumme ja tutkintoon