Värit

Omakohtainen kokemus väreistä oli pysäyttävä kosmetologikoulun jälkeen jäädessäni koulullemme töihin ja saadessani värianalyysi koulutuksen. Toki aikaisemmassa tutkinnossani mallipukinevalmistajaksi värejä oli käyty läpi ja arvioitu sävyjen sopivuutta vaatteen loppukäyttäjälle, mutta tämä värianalyysi, se todella muutti maailmani. Nuoruudessani olin käyttänyt vahvoja värejä, mustaa, pinkkiä, valkoista, punaista. Suurin osa sävyistä oli sinipohjaisia, viileitä värejä. Värianalyysin saadessani käytin mustaa. Olin oikein rakastunut siihen väriin. Saappaat, housut, takit ja paidat. Kaikki mustaa. Voisi sanoa, että tuolloin black was THE COLOUR!

Sitten istahdin penkille koulullamme Hämeen kosmetologikoulussa. Ja mitä vielä, lopputuloksena värianalyysistä olinkin lämminsävyinen syksy. Oi voi, enpä ollut uskoa lopputulemaa. Ja niinhän siinä kävi, että analyysi tehtiin minulle toisen kerran lopputuloksen ollessa sama. Uskottava se oli. Pikkuhiljaa aloin muuttamaan hiusteni väria, joka oli aiemmin melko tumma, viileä ruskea, lämminpohjaiseksi ruskeaksi. Vaatevärit alkoivat hankintojen myötä muuttumaan keltapohjaisiksi. Ja niin, siitä lähtien kaapistani on kasvanut lämminpohjaisten vaatteiden värimaailma.

Ärsyttävää tässä analyysin lopputuloksessa on vaatevärien vähäinen löytyminen kaupoista. Joinakin vuodenaikoina värejä löytyy runsaasti ja toisinaan todella niukasti. Viileän sävypohjan omaavilla on helpompaa, sillä viileäsävyisiä värejä löytyy vaatekaupoista helpommin. Värimaailmaa toteuttaessaan saa toisinaan nähdä paljon vaivaa löytääkseen ihon sävyn mukaisia värejä. Meikkituotteissa onneksi aina löytyy sekä lämmin- että kylmävivahteisia sävyjä, joeten ehostustuotteet mahdollistavat omien sävyjen löytymisen runsain mitoin. Oman ihon värisävyn tiedostaminen olisi mielestäni hyvä tietää jokaisen ihmisen, sillä päivittäin mietimme värivalintoja, mitä puemme päälle ja mitä uusia hankintoja teemme. Värianalyysin jälkeen värimaailman rakentaminen on varmempaa ja värien käyttö lisääntyy.